top of page

Zakaj izbrati izkustvena otroška doživetja za svojega otroka?


Čisto preprosto, zakaj? Pri nepozabnih otroških doživetjih, ki poleg kasičnega učenja temeljijo še na izkustvenem in aktivnem doživetju učenje v veliki meri poteka skozi igro na zabaven, naraven in spontan način.


Za izkustveno učenje velja, da je najstarejša oblika učenja. Že v praskupnosti so namreč odrasli svoje izkušnje prenašali na otroke in jim nato omogočili, da so te izkušnje uporabili in preizkusili v resničnem življenju. Veliko didaktikov se je skozi zgodovino ukvarjalo s izkustvenim pristopom učenja in ga izpeljalo v nekoliko svojo obliko. Za najbolj uveljavljen model velja oblika utemeljitelja David-a Kolb-a. Vendar je vsem metodam izkustvenega učenja skupen glavni cilj, ki je zagotovo pridobitev trajnejšega in bolj uporabnega znanja.


Otrokom omogoča, da skozi doživljanje in spoznavanje novega aktivirajo raznovrstne procese kompleksnega mišljenja. Ob tem se čustveno vpletejo, so dejavni in sposobni ne samo osvajanja novega znanja temveč tudi razvijanja samozavesti, pozitivne osebnosti ter občutljivosti do sebe in drugih (v najširšem smislu tudi do narave oz. okolja).

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page