top of page

Zakaj je gledališka igra dobra za otroke?


PRAVLJIČNI KLUB v dotiku z ODROM

Veselje do nastopanja, recitacije in gledališke igre se je tudi pri meni vzbudilo že v zgodnjem otroštvu. Po pričevanju staršev se je ta moja ljubezen začela že v vrtcu. V okviru projektov, ki smo jih Ko-Kreatorji Otroških Doživetji pripravili za otroke, v letu 2018 je tudi projekt PRAVLJIČNI KLUB v dotiku z ODROM. Razlog zakaj smo se odločil to doživetje pripraviti za otroke se skriva ravno v odgovoru na to vedno prisotno vprašanje oz. v tem, ko enkrat za vselej ugotoviš zakaj igra očara in koristi. Preprosto, ukvarjanje z igro je za otroke ne samo dobro temveč odlično iz več razlogov. Ukvarjanje z gledališko igro vpliva na več aspektov znotraj njihovega vsakdanjega življenja.:

- na njihovo kreativnost in izražanje

- na socialne in komunikacijske veščine

- boljšo samozavest

- na njihovo empatijo

- bralne veščine

- boljšo koncentarcijo in spomin

- disciplino

Če povzamem se na gledaliških delavnicah otroci ne samo zabavajo, spoznavajo z novimi prijatelji, družijo, se počutijo izpolnjene temveč, imajo možnost razvijati življenjsko pomembne veščine, ki jih nato uporabljajo zunaj delavnic in sicer skozi svoje druge življenjske izzive.

Če si zaželite vključiti vašega otroka v naše klubske pravljično-gledališke aktivnosti mu rezervirajte udeležbo na: otroskadoživetja@gmail.com ali pokličite na 040 701 583.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page